top of page
Search

Bíróságok a Covid helyzetben március 19. után

Szép lassan visszatér az élet a bíróságokra is, tekintettel arra, hogy a bíróságokra vonatkozó, 2021. március 8. napjától bevezetett szigorított védekezést nem hosszabbította meg új rendelet, így az 2021. április 19. napján megszűnt.


Megszűntek a nagyon szigorú, személyes jelenlétet tiltó szabályok a bírósági épületekben.

Ez azt is jelenti, hogy 2021. április 20. napjától a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztheti a kereseti kérelmét.

Az ügyfélfogadás is újraindult az ügyfélsegítőben, valamint a beadványok a kezelőirodában személyesen ismét benyújthatók.

A személyes ügyfélfogadás rendje a 2021. március 8. napja előtt meghatározott rendre áll vissza.


Ezek a szabályok mind, a jogi képviselővel nem rendelkező személyekre vonatkoznak, akik ügyvéddel dolgoznak, rájuk ugyanúgy az elektronikus kapcsolattartás az irányadó, mint eddig.

Ügyvéddel eljáró személyek esetében azt emelném ki, hogy újraindultak a tárgyalások és a személyes jelenlétet igénylő eljárási cselekmények.


Látható, hogy szép lassan éled az ország, élednek a hatóságok, ami könnyebbé és gyorsabbá teszi az ügyintézést annak aki már benne van, és annak is aki most vágna bele bármilyen okból kifolyólag.



43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page