Search

Bíróságok a Covid helyzetben március 19. után

Szép lassan visszatér az élet a bíróságokra is, tekintettel arra, hogy a bíróságokra vonatkozó, 2021. március 8. napjától bevezetett szigorított védekezést nem hosszabbította meg új rendelet, így az 2021. április 19. napján megszűnt.


Megszűntek a nagyon szigorú, személyes jelenlétet tiltó szabályok a bírósági épületekben.

Ez azt is jelenti, hogy 2021. április 20. napjától a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztheti a kereseti kérelmét.

Az ügyfélfogadás is újraindult az ügyfélsegítőben, valamint a beadványok a kezelőirodában személyesen ismét benyújthatók.

A személyes ügyfélfogadás rendje a 2021. március 8. napja előtt meghatározott rendre áll vissza.


Ezek a szabályok mind, a jogi képviselővel nem rendelkező személyekre vonatkoznak, akik ügyvéddel dolgoznak, rájuk ugyanúgy az elektronikus kapcsolattartás az irányadó, mint eddig.

Ügyvéddel eljáró személyek esetében azt emelném ki, hogy újraindultak a tárgyalások és a személyes jelenlétet igénylő eljárási cselekmények.


Látható, hogy szép lassan éled az ország, élednek a hatóságok, ami könnyebbé és gyorsabbá teszi az ügyintézést annak aki már benne van, és annak is aki most vágna bele bármilyen okból kifolyólag.42 views0 comments